Wie zijn we?

De Koninklijke Belgische Voetbalbond vertegenwoordigt alle voetbalclubs van België. De KBVB is opgericht in 1895 en telt tweeduizend voetbalclubs. De Bond organiseert samen met vleugels Voetbal Vlaanderen en ACFF per seizoen 300.000 voetbalwedstrijden. Onze nationale ploegen zijn onze ambassadeurs in het buitenland.

De vzw KBVB wordt geleid door een Uitvoerend Comité met aan het hoofd de Bondsvoorzitter, Gérard Linard. De Secretaris-generaal staat aan het hoofd van de Bondsadministratie. Op het administratieve centrum in Brussel, het sporttechnische centrum in Tubeke en de provinciale zetels werken 150 bedienden.

De KBVB beschikt over heel wat commissies en comités om het sportieve, administratieve en extrasportieve in goede banen te leiden. In het administratieve centrum in Brussel zijn allerhande diensten ondergebracht die elk een specifiek domein behandelen. De comités en commissies komen op regelmatige basis samen. Bij 'Wie doet wat?' vind je een overzicht van de taken en bevoegdheden van de verschillende diensten, comités en commissies, in Brussel en in de provincies.