Licenties

Trainers met een UEFA-diploma moeten zich regelmatig bijscholen om up to date te blijven met hun vaardigheden. De trainers die een door de KBVB erkende bijscholing gevolgd hebben, krijgen hiervoor licentiepunten en na het verzamelen van 15 licentiepunten hebben ze recht op een vernieuwing van hun licentie.

Elke gediplomeerde trainer (UEFA diploma) krijgt een vernieuwde licentie na het volgen van minstens 30 uur  bijscholing (15 licentiepunten), erkend door de KBVB. Het licentiekaartje is normaal gezien geldig voor 3 jaar op het niveau waarvan de UEFA en de KBVB verklaren dat de trainer zijn competenties kan uitoefenen. Met de licentie aanvaardt de trainer ook de erecode van de gediplomeerde trainers die actief zijn in België.

Soorten licenties

                  UEFA A-licentie                                    UEFA B-licentie                                 UEFA PRO-licentie

Licence A UEFALicence B UEFALicence Pro UEFA


Niet alleen in buitenland verplicht

Een coach die in een door de UEFA erkend land wil werken, is VERPLICHT om een geldige licentie voor te leggen. De in België verkregen licentiekaart is dan ook geldig in de verschillende landen die de UEFA Coching Conventie ondertekend hebben (deze garandeert de erkenning en vrije uitwisseling van de trainers binnen de UEFA lidstaten).

Ook in België wordt momenteel een GELDIGE licentie opgenomen in de verplichtingen voor de clubs!  

Hoe verlengen?

Om je licentie te verlengen moet je punten verzamelen. Binnen een periode van 3 jaar na de toekenning van de licentie moeten de UEFA-gediplomeerde trainers 15 punten behalen om de licentie te vernieuwen.

Je kan licentiepunten verzamelen door bijscholingen (erkend door VFV/KBVB) te volgen of het mentorschap van een cursist in een UEFA-opleiding te vervullen. In de agenda op de website van VFV, op de website van BFC (www.BFC-coaches.be ) of op het elektronisch platform www.coacheducation.be vind je een overzicht van de bijscholingen en hoeveel punten ze opleveren. Ook via dat laatste platform kan je je inschrijven voor één van de volgende activteiten.

Reglement van het puntensysteemaanvraagformulier licentie vernieuwen