Sociale projecten KBVB

Sociale projecten KBVB

De KBVB wil haar maatschappelijke verantwoordelijkheid opnemen door het structureel verankeren van Corporate Social Responsibility (CSR) projecten binnen haar werking. Voetbal kan een middel zijn om een aantal maatschappelijke doelstellingen te helpen vervullen. De KBVB is zich ervan bewust dat zij actief inspanningen moet leveren zodat voetbal meer wordt dan louter de sportieve prestaties op onze voetbalvelden. Om duurzame en effectieve CSR-projecten uit te bouwen gaat de KBVB partnerschappen aan met relevante partners. De KBVB zal ook jaarlijks haar CSR-werking evalueren en deze evaluatiemomenten gebruiken om te blijven innoveren.

De missie van de KBVB is om ‘via het voetbal de waarden respect, fair play, inclusie, gezondheid, duurzaamheid en opvoeding te promoten in onze Belgische samenleving’.

In 2016 werden de eerste fundamenten gelegd voor een structureel CSR-beleid binnen de KBVB. Er werden verschillende partnerschappen uitgewerkt en voorbereidingen getroffen voor de implementatie van een aantal duurzame projecten. In 2017 willen we deze CSR-projecten officieel uitrollen i.s.m. de vleugels & partners. Een belangrijk aandachtspunt hierbij is dat we willen inzetten op inhoudelijk sterke projecten die een maatschappelijke verandering binnen het voetbal in gang zetten. Naast een externe focus (de maatschappij) zal de KBVB zich ook inzetten om CSR te verankeren in het hart van onze organisatie: het personeel. Verschillende initiatieven zullen georganiseerd worden zodat onze mensen die dagelijks met de clubs en partners in contact staan, het CSR-beleid uitdragen naar deze stakeholders.

Tegen 2020 willen we als grootste sportorganisatie van het land, een transparant en structureel verankerd CSR-beleid dat focust op een aantal maatschappelijk relevante vraagstukken. Belangrijk is dat dit beleid aansluit bij de noden en vragen van interne en externe stakeholders, een meetbare positieve bijdrage levert aan maatschappelijke uitdagingen en een aantal goed afgebakende inhoudelijke projecten omvat die een invloed hebben op lange termijn.

Het CSR-beleid van de KBVB focust op verschillende thema’s zoals inclusie, gezondheid, kinder- en mensenrechten & duurzaamheid. Binnen al deze thema’s zijn respect, fair play en opvoeding kernwaardes die steeds in alle projecten belicht worden. Je kan ons beleidsplan hier downloaden: beleidsplan CSR.

Contact KBVB: an.de.kock@footbel.com

 

Volg ons op Twitter! Like ons op Facebook!

Laatste nieuws

rss

#FootballforAll | Samen voor diversiteit en respect!

23-02-2019
Lees verder

8 sociale projecten krijgen steun van Fonds Jo Vanhecke

22-02-2019
Lees verder

Oproep Fonds Jo Vanhecke 2018

19-11-2018
Lees verder

G-voetbalfeest in het Belgian Football Centre

10-10-2018
Lees verder

Een initiator C opleiding op maat van vluchtelingen en asielzoekers

29-09-2018
Lees verder