Belgian Homeless Flames

Speelsters

Fatoumata en Nisrine (RSCA Ladies), Mandy (R.Excel.Mouscron Ladies), Cinderella (R.F.C Tournai Ladies), Kelly (Club Brugge), Tjanca (Oud-Heverlee Leuven)

Coaches

Caroline Jacquinet & Florence Dejaegher

Teammanager

Wouter Blockx

De speelsters van de Belgian Homeless Flames worden geselecteerd uit verschillende Belgische homeless teams. De selectie van deze dames gebeurt op basis van hun inzet en engagement bij hun vast team. Hun coaches hebben hierbij het laatste woord en helpen de Belgian Homeless Cup bij de selectie op basis van hun wekelijkse contacten met de speelsters. Het hoofddoel van hun deelname aan internationale toernooien is om hun competenties verder te ontwikkelen en zo bij te dragen aan hun integratie binnen de maatschappij. Voor de speelsters zijn zulke internationale evenementen ideale manieren om sociale vaardigheden te versterken en te werken aan hun zelfvertrouwen en zelfbeeld.

Belgian Homeless Cup vzw

De Belgian Homeless Cup zet zich in voor dak –en thuislozen en wil de spelers handvaten aanreiken om samen hun problemen aan te pakken. Via voetbal helpt de BHC deze mensen om hun zelfvertrouwen terug te winnen. Deel uitmaken van een team is een belangrijke eerste stap naar herintegratie. Op dit moment zijn er 35  homeless teams in België. Wekelijks krijgen meer dan 500 dak- en thuislozen voetbaltraining van gepassioneerde coaches. 70 sociale organisaties, 14 stedelijke diensten en 21 voetbalclubs helpen mee aan dit geslaagde integratieproject!