Belgian Blind Devils

Spelers

Dorien Cornelis, Sais Salek, William Secchi, David Dortu, Alexandre Delré, Christof Eilers, Jean-Michel Bertinchamps, Alexandre Wespes, Kevin Vanderborght & Adrien Bonaert

Trainers

Frédéric Jacquemart

Damien Pourbaix

Staf

 Eric Hallaert,  Mathieu Coppe, Xavier Damster

 

De Belgian Blind Devils vertegenwoordigen ons land op de internationale blindenvoetbaltoernooien. In 2015 namen ze voor de eerste keer deel aan het EK Blindenvoetbal in Engeland. In 2017 nemen ze deel aan het EK in Berlijn van 18 tot en met 26 augustus 2017.

5-a-side voetbal

Cecifoot of 5-a-side voetbal is een voetbaltak speciaal voor blinden en slechtzienden en is sinds 2004 ook een Paralympische discipline. 5-a-side voetbal vindt plaats op een terrein van 40m lang en 20m breed dat omkaderd is met een 1m hoge omheining. Per ploeg staan er 5 spelers op het veld, waarvan 4 spelers geblinddoekt zijn. De keeper speelt zonder blinddoek en is slechtziend. De bal is aan de binnenkant voorzien van belletjes zodat de spelers horen waar de bal zich bevindt. Daarnaast geven verschillende coaches langs de zijlijn instructies en informatie aan de spelers zodat zij zich kunnen oriënteren op het veld.